DET ZARATHUSTRISKE VERDENSBILDE

DET ZARATHUSTRISKE VERDENSBILDE                                               

Zarathustra presenterer et verdensbilde der Ahura Mazda er skaperen av en ideell eksistens i henhold til ASHA (rettferdighet) og alt er i utgangspuktet skapt godt. Når verden går fremover er

det en konstant kamp mellom de kosmiske krefter mellom det gode Spenta Mainyu og det onde,løgnen Angra Mainyu. I denne tilværelsen har Ahura Mazda (Betyr den vise herre og gode skaper) gitt oss fri vilje til å velge mellom godt og ondt, men samtidig et ansvar til å fremme det gode og å ta avstand fra det onde. Å utvikle ikke bare oss selv men arbeide for at hele verden går mot Frashokereti, den endelige frelsen, da alt vil være i perfekt harmoni og evig velsignelse. Denne forpliktelsen til å leve et godt,harmonisk og et moralskt liv er det profeten venter av oss i den zarathustriske tro.

Vår misjon i livet er å leve slik at den ultimate seieren oppnås. Han oppfordret sine tilhengere å leve et fullt og helt liv i denne verden, sette pris på alt som er godt og vakkert i skapelsen , og ikke bare gjøre godt og avstå fra ondt men også å kjempe mot ondskap for at andre kan bli lykkelige. Han forsikret sine tilhengere at guds styrke ville bli gitt til de som bekjempet ondskap, han fremhevet at en ond gjerning ville bli tilgitt med en god gjerning. Veien til lykke var å gjøre andre lykkelige.

Han sa at alle har en gudommelig gnist , det er opp til oss selv å oppdage denne gnisten inne i oss,forstå de mulighetene dette gir oss for å leve slik at vi oppnår perfeksjon i denne verden. Han talte om vår frie vilje. I en preken sa han:

«Dere som søker kunnskap, lytt varsomt til det jeg sier og ta imot sannhet i lys av fornuft, fordi det er mulig for hver og en å ha forskjellig tro»

Han sa også at vi skal være åpne i våre tanker og respektere alt som er godt,sant og vakkert. Her er en passasje som poengterer dette:

 

«Vi respekterer alle gode tanker ord og gjerninger som har kommet her eller andre steder, nå eller i en annen tid, fordi vi er på det godes parti» .

Source

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: